Nieuws

‘De Haegsche Duym’ voor Harry Ballemaker en Ron Jansen

Ron Jansen en Harry Ballemaker zijn trots op hun onderscheiding.

Ron Jansen en Harry Ballemaker zijn trots op hun onderscheiding.

In een goed gevulde Sir Winston Partycentrum & Club in Rijswijk hebben de lokaal bekende en maatschappelijk zeer betrokken ondernemer Harry Ballemaker en de voorzitter van HVV Laakkwartier, Ron Jansen, gisteravond ‘De Haegsche Duym’ ontvangen.

Het was een eerbetoon aan hun enorme inzet voor de lokale gemeenschap, die verder reikt dan alleen De Haag, maar ook zichtbaar wordt in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Op het moment dat ADO Den Haag -icoon Lex Schoenmaker het speldje bij Harry Ballemaker en Ron Jansen op deed, kregen zij een langdurige staande ovatie. 

Met een grote nauwkeurigheid krijgt Harry Ballemaker een symbolisch speldje opgespeld. 
Lex Schoenmaker steekt zijn duim op nadat hij het speldje bij Ron Jansen heeft opgedaan.

Vereniging ‘De Haegsche Duym’ is geïnspireerd op ‘De Goudvink’, die in 2012 na 25 jaar haar activiteiten beëindigde en ontstaan uit het initiatief van een aantal Haagse ondernemers.

Ineke Ballemaker wordt ook in de bloemetjes gezet. Zij feliciteert haar vader Harry

Het bestuur stelt zich ten doel om onderscheidingen uit te reiken aan personen en/of organisaties, die zich gedurende vele jaren als vrijwilliger verdienstelijk hebben gemaakt op het terrein van jeugd, sport, recreatie of zorg. 

Aan de onderscheiding, genaamd ‘De Haegsche Duym’, is een geldprijs verbonden, die bij voorkeur hoofdzakelijk wordt besteed binnen de organisatie waarvoor de vrijwilliger actief is (geweest). Harry Ballemaker en Ron Jansen kregen dan ook een cheque van 500 euro. 

Ron Jansen en Harry Ballemaker tonen met Lex Schoenmaker en De Haegsche Duym voorzitter Charles Boom de cheque