HVV Laakkwartier is een echte Haagse volksclub. De bijna 100 – jarige club speelt al sinds 1937 op het SPORTPARK LAAKKWARTIER in, wat tegenwoordig heet, stadsdeel LAAK. Een unieke situatie voor een voetbalvereniging om al ruim 80 jaar op dezelfde locatie gehuisvest te zijn.

Naast het sporttechnische gedeelte heeft de vereniging ook het maatschappelijke hoog in het vaandel staan.  HVV Laakkwartier heeft met haar vele maatschappelijke activiteiten een grote en goede naam opgebouwd. En die mening is niet gebaseerd op de welbekende “ Haagse Bluf “, immers in 2013 is HVV Laakkwartier door de KNVB onderscheiden met de “Meer dan voetbal Award”, die op 8 november 2013 werd uitgereikt door  Louis van Gaal.


De waardering voor het vele sociaalmaatschappelijk werk dat HVV Laakkwartier verricht is enorm en heeft grote aandacht en steun van de Gemeente Den Haag. In 2014 werd Laakkwartier uitgeroepen tot de Haagse sportvereniging van het jaar, wij sprongen eruit door de brede maatschappelijke functie die de club vervulde in de Haagse wijk Laakkwartier.

Gezien de grote hoeveelheid maatschappelijke projecten en de sterke ambitie van de vereniging die hoeveelheid, zowel kwalitatief als kwantitatief uit te breiden, heeft het bestuur besloten een aparte stichting in het leven te roepen, die de vereniging bij al die maatschappelijke projecten kan ondersteunen.

In 2016 heeft de Stichting HVV Laakkwartier in de Maatschappij het levenslicht gezien. De Stichting heeft een eigen stichtingsbestuur. Onder de bezielende leiding van voorzitter Jan Willem Wigt is het bestuur aan de slag gegaan.