Stichting ‘Laakkwartier in de Maatschappij’ bruist 22 januari 2019


Digitaal Dagblad 5 77
Harmen Bosma (Rabobank Regio Den Haag), Jan Willem Wigt (voorzitter stichting Laakkwartier in de Maatschappij),
spreker Willem Post
en Ron Jansen (voorzitter voetbalvereniging Laakkwartier) aan tafel in het fraaie pand van de Rabobank 
Beeldrecht: Voorburgs Dagblad


Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van  de stichting‘Laakkwartier in de Maatschappij’ en Rabobank Regio Den Haag werd er
uitvoerig stilgestaan
bij het één-jarig bestaan van de stichting die in een sneltreinvaart aan de weg timmert.
Digitaal Dagblad 5 79

Aansluitend gaf Willem Post, Amerika- deskundige, een toelichting op zijn visie over sport en de (politieke) ontwikkelingen in de Verenigde Staten.

De avond werd gepresenteerd door ADO’s persvoorlichter Ronald van der Geer.

In het fraaie pand van de Rabobank Regio Den Haag aan de Bezuidenhoutseweg nummer vijf startte de bijeenkomst met een ‘Walking Dinner’ en netwerkborrel.
De tientallen gasten maakten dan ook van de gelegenheid gebruik om even met elkaar bij te praten.

Activiteiten

Voordat Willem Post in zijn betoog terug ging naar zijn jongere jaren in Laakkwartier, belichtte stichting-voorzitter Jan Willem Wigt de activiteiten van de afgelopen periode. Een aansprekend voorbeeld was dat er in samenwerking met ROC Mondriaan en de Rabobank met een gezond ontbijt voor  jongste jeugdspelers van Laakkwartier is gestart. Jan Willem Wigt deed tevens een oproep om donateur of sponsor van de stichting te worden, waarvan alles is te vinden op de website. Voor komend jaar zijn er onder andere plannen om dingen te houden voor eenzame ouderen.

Interessant

Het betoog van Willem Post was overigens in alle opzichten interessant. De gasten hingen aan zijn lippen toen de verhalen uit vroegere Haagse tijden ter sprake kwamen. Ook zijn visie op de Amerikaanse samenleving en Donald Trump zorgden voor een geanimeerd betoog. ”Het was een bijzonder geslaagde avond’’, concludeert Harmen Bosma namens gastheer Rabobank Regio Den Haag. ”De stichting ‘Laakkwartier in de Maatschappij’ deed dan ook op een positieve wijze van zich spreken’’.

Door Bart Bakker