Nieuws

Nationaal Sportaccoord bij HVV Laakkwartier

Nationaal-Sportaccoord

Een bijzonder moment voor HVV Laakkwartier dat was uitgekozen om de ondertekening van het Nationaal Sportaccoord te organiseren. Dit betekende dat vanochtend, onder leiding van voorzitter en gastheer Ron Jansen, zo’n vijftig gasten uit het hele land naar Laakkwartier kwamen om deze ondertekening bij te wonen. Zo was ook minister Conny Helder aanwezig. De Haagse wethouder Hilbert Bredemeijer fungeerde namens de stad Den Haag als gastheer.

Na de speech van Hilbert Bredemeijer hield Ron Jansen een presentatie over HVV Laakkwartier en de stichting Laakkwartier in de Maatschappij. Hij schetste een aantal gebeurtenissen die de club in het verleden had meegemaakt en gaf aan dat de vereniging in een ‘bijzondere’ wijk is gelegen, waarin van alles gebeurt. Zowel negatief als positief “Toch weten velen onze vereniging als rustpunt te vinden”, concludeerde Ron Jansen. Minister Conny helder memoreerde ook in haar speech dat HVV Laakkwartier een voorbeeld functie heeft voor vele verenigingen in Nederland.

“We zijn het vandaag eens geworden over de hoofdlijnen voor het Sportakkoord II”, meldt minister Conny Helder. “Volgend jaar krijgt het huidige akkoord uit 2018 een vervolg. En daarmee komt er o.a. extra aandacht voor de kwaliteit van het sportaanbod, de rol van buurtsportcoaches en een veilige sportomgeving. Komend jaar werken we dit hoofdlijnenakkoord uit tot concrete afspraken met de sector”.

“Met het Sportakkoord II gaan we er als sportsector en overheid voor zorgen dat iedereen in een prettige omgeving kan genieten van sport: als deelnemer, vrijwilliger of als toeschouwer. Het ondertekenen deden we vandaag bij voetbalvereniging HVV Laakkwartier in Den Haag, samen met NOC*NSF, de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), de Vereniging Sport en Gemeenten, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS)”.

Minister Conny Helder kreeg na afloop van journalist Bart Bakker, samen met Ron Jansen, zijn boek ‘HVV Laakkwartier een leven lang’ aangeboden.