Nieuws

Rabobank en Laakkwartier versterken elkaar

Rabo100

Rabobank Regio Den Haag heeft een overeenkomst afgesloten met de voetbalvereniging ‘HVV Laakkwartier’. De Rabobank gaat de vereniging op diverse manieren bijstaan en ondersteunen. De stichting ‘Laakkwartier in de Maatschappij’, die een deel van de maatschappelijke activiteiten van de vereniging verzorgt, wordt hierin meegenomen.

Hiervoor werd in het sponsorhome van de Haagse voetbalvereniging een contract getekend. Een deel van de bijdrage van de Rabobank gaat naar diverse maatschappelijke wijk gebonden projecten. Zo is er dit jaar in samenwerking met ROC Mondriaan en de Rabobank met een gezond ontbijt voor  jongste jeugdspelers van Laakkwartier gestart. De thuis spelende jongste voetballers krijgen op zaterdag in het clubgebouw een ontbijt voorgeschoteld. Zo leren zij spelenderwijs om gezond te eten.

Samenwerking

,,Dit initiatief was voor ons als Rabobank de aanleiding om een verdere samenwerking te onderzoeken’’, zegt Harmen Bosma, rayondirecteur van Regio Den Haag. ,,Er komt hier dan ook een vervolg op, waardoor we elkaar kunnen versterken. Laakkwartier heeft een goede naam in de nabije omgeving opgebouwd. Dat geldt eveneens voor het complex waar een ‘Buurthuis van de Toekomst’ met verschillende activiteiten is ontstaan’’.

Maatschappelijk

,,Er gebeurt op dit complex in maatschappelijk opzicht bijzonder veel’’, vult Jan Willem Wigt aan, voorzitter van de stichting ‘Laakkwartier in de Maatschappij’. ,,Er is hier iedere dag iets voor de omwonenden te beleven. We vinden het geweldig dat de Rabobank ons wil steunen. Zo staan we met elkaar in de wijk dichtbij de mensen. Het is mooi om hierin samen op te trekken’’.

Betrokkenheid

De vereniging Laakkwartier is eveneens bijzonder trots op de samenwerking. ,,We hadden een pitch met de Rabobank in het kader van onze maatschappelijke betrokkenheid’’, vertelt  Laakkwartier-voorzitter Ron Jansen. ,,We zijn bijzonder blij dat we nu met elkaar intensiever gaan samenwerken. Hiervoor hadden we overigens in het verleden meerdere prijzen gewonnen, zoals de uitverkiezing van ‘Amateurclub van het Jaar’. Louis van Gaal kwam hier toen de prijs uitreiken. Dat was in 2013 een mooi moment. Dat geeft aan hoe lang we al maatschappelijk betrokken zijn bij de wijk’’.

Buurthuis

,,Tevens hebben we het label ‘Buurthuis van de Toekomst’ gekregen’’, vervolgt Ron Jansen. ,,Vanuit die hoedanigheid ben ik zodoende ambassadeur voor de gemeente Den Haag. Zeven dagen per week zijn de deuren van ons clubgebouw geopend. Naast het voetbal voor 850 leden zijn er verschillende andere activiteiten op de club te doen. Dan kun je bijvoorbeeld aan de ouderen denken. Op deze manier werken we mee aan het voorkomen van de eenzaamheid in de wijk. Maar ook de jongeren staan centraal. Kortom, iedere leeftijdsgroep kan bij ons terecht’’.

Op de foto Rabo-directeur Harry Wientjens (links) samen met Ron Jansen, voorzitter van HVV Laakkwartier,

Door Bart Bakker