Nieuws

Samenwerking met stichting Middin

ondertekening-middin

HVV Laakkwartier is een samenwerking aangegaan met Middin, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen worden ondersteund in hun dagelijks leven waarbij werken en leren een belangrijk is.

Het doel van de samenwerking is om voor hen een passend werkaanbod te creëren op het complex en in het clubgebouw van HVV Laakkwartier, waar (kader)leden in samenwerking met Middin voor een goede ondersteuning zullen zorgen. Wekelijk zal er een groep van acht tot tien mensen op de club aanwezig zijn met hun begeleider om verschillende werkzaamheden te doen, zoals onderhoud/schoonmaak, inrichten van ruimtes voor een vergadering en horecawerkzaamheden. Denk bij dat laatste  aan het maken van tosti’s en andere broodjes.  

Vrijwilligers van de voetbalclub kunnen dan hun tijd besteden aan andere klussen. Een ander voordeel is dat HVV Laakkwartier op deze manier structureel verzekerd is van personeel en minder afhankelijk is van de vrijetijd van vrijwilligers. Er is sprake van een primeur, want het is in Den Haag de eerste keer dat Middin en een voetbalvereniging zo’n vorm van samenwerking aangaan.

Middelpunt 

“HVV Laakkwartier is al jaren een bruisend middelpunt van de wijk”, reageert wethouder Hilbert Bredemeijer, die bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst aanwezig was. 

“Zo is bij HVV Laakkwartier sprake van één van de eerste ‘Buurthuizen van de Toekomst’. Hier vinden dan ook veel activiteiten plaats”, vervolgt de Haagse wethouder. “Sport brengt mensen samen. Er is bij dit project sprake van een mooie combinatie. Middin heeft de ambitie om midden in de samenleving te staan en mensen aan dit soort initiatieven deel te laten nemen. HVV Laakkwartier biedt hen hierin nu de mogelijkheid. Dit project smaakt naar meer in de Haagse sport. HVV Laakkwartier heeft dan ook een voorbeeldfunctie”.

Project 

“Middin is al bij diverse werk- en leerplekken betrokken. Bijvoorbeeld  bij scholen, zorgorganisaties en andere bedrijven werken  de cliënten mee”, reageert Middin-regiodirecteur Jan Verheij. “Het is geweldig dat we dit project samen met HVV Laakkwartier kunnen opstarten. Het is een mooi voorbeeld van hoe zoiets in een wijk kan plaatsvinden. Ook dat spreekt onze cliënten aan”.  

Innovatief 

“Het is innovatief blijven denken en verbinden”, reageert voorzitter Ron Jansen. “We kijken niet alleen naar subsidiemogelijkheden, maar HVV Laakkwartier wordt als een bedrijf gerund, waardoor we op deze wijze graag iets voor de maatschappij terug willen doen. Plezier hebben met elkaar staat voorop. De gemeente en de bedrijven geven een steuntje in de rug door ons hierbij te ondersteunen. We kijken dan ook met smart uit naar alle ontwikkelingen op De Binckhorst waar we het bedrijfsleven willen enthousiasmeren om aan dit soort initiatieven deel te nemen”.